22.9.2012

SUUSSASULAVA KUORRUTETTU TIIKERIKAKKU


250g pehmeää voita
2 1/2dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2rkl rommia
ripaus suolaa
5 kananmunaa
4 1/2dl vehnäjauhoja
2 1/2tl leivinjauhetta
4rkl maitoa
4rkl tummaa kaakaojauhetta
200g tummaa suklaata

1.Vaahdota voi, sokeri, vaniljasokeria, rommi ja suola. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja siivilöi voivaahdon joukkoon. Hämmennä lopuksi sekaan 2rkl maitoa.
2.Voitele nelikulmainen kakkuvuoka (n.30x10cm). Kaada vuokaan puolet taikinasta. Siivilöi kaakaojauhe lopun taikinan pinnalle, lisää 1rkl sokeria ja 2rkl maitoa, sekoita huolella. Levitä tumma taikina vaalean pinnalle ja painele sitä haarukalla kiertäen alaspäin, jolloin saat kakkuun marmorikuvion. Paista 180-asteisessa uunissa 55-70 minuuttia.
3.Anna jäähtyä vuoassa 10 minuuttia, kumoa ja anna kokonaan jäähtyä.
4.Sulata tumma suklaa ja pieni nokare voita. Levitä kuorrute kakun pinnalle ja reunoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti