Kakkupohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
150 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
3 munaa
3 dl kädenlämpöistä maitoa
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
150 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
3 munaa
3 dl kädenlämpöistä maitoa
1.Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 24 cm).
2.Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen.
Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon ensin reilusti jauhoja ja
tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja
kädenlämpöinen maito.
3.Kaada taikina vuokaan.
4.Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 50-60 minuuttia.
5.Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan.
Kostutus:
1 ¼ dl persikoiden lientä (olisi voinut laittaa enemmän, oli hieman kuivakka pohja)
1 ¼ dl persikoiden lientä (olisi voinut laittaa enemmän, oli hieman kuivakka pohja)
Täytevaahto:
4 dl vispikermaa
200 g appelsiinituorejuustoa
4 dl vispikermaa
200 g appelsiinituorejuustoa
Persikkatäyte:
½ täytevaahdosta
n. 200 g persikkakuutioita
1 rkl sokeria
2 rkl vaniljakreemi- tai vaniljakastikejauhetta
½ täytevaahdosta
n. 200 g persikkakuutioita
1 rkl sokeria
2 rkl vaniljakreemi- tai vaniljakastikejauhetta
Suklaatäyte:
½ täytevaahdosta
130 g tummaa suklaata
2 tl sitruunamehua
½ täytevaahdosta
130 g tummaa suklaata
2 tl sitruunamehua
Kuorrutus:
500 g keltaista marsipaania
500 g keltaista marsipaania
Koristeet:
tummaasuklaata
valkosuklaata
1.Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää joukkoon appelsiinituorejuusto.
2. Jaa täytevaahto kahteen kulhoon.
3.Valuta persikoista liemi. Halutessasi voit säästää liemen kakun
kostutukseen. Sekoita toiseen vaahtopuolikkaaseen persikkakuutiot,
sokeri ja vaniljakreemi/vaniljakastikejauhe.
4.Sulata tumma suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Anna sen jäähtyä
hetken aikaa. Yhdistä suklaasula jäljellä olevan täytevaahdon kanssa. Purista sitruunamehu joukkoon.
5.Laita ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta.
6.Levitä päälle persikkatäyte.
7.Nosta päälle toinen pohjalevy. Kostuta. Levitä suklaatäyte.
Säästä pieni määrä täytteestä kakun päälle ja reunoille levitettäväksi.
8.Nosta päälle viimeinen pohjalevy ja kostuta.
9.Levitä kakun päälle ohut kerros suklaatäytettä tarttumapinnaksi kuorrutteelle.
10.Yhdistä marsipaani pötköt yhtenäiseksi palloksi. Sirottele pöydälle reilusti tomusokeria ja ala kaulita marsipaania pyöreäksi levyksi. Levyn pitää olla ohut ja niin iso että se yltää reilusti kakun reunojen yli.
11.Nosta marsipaanilevy kakun päälle. Painele marsipaani ensin kakun päältä kiinni ja sitten tee reunat (tulee väkisillä pieniä "laskoksia").
12.Sulata koriste suklaat ja pursota päälle pajunoksa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti