Pohja:
275-300g minttu-dominoita
75 g voita
75 g voita
Täytemousse:
4 dl vispikermaa
2 valkuaista
Maitosuklaakerros:
2 liivatelehteä
150 g maitosuklaata
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl vettä
4 dl vispikermaa
2 valkuaista
Maitosuklaakerros:
2 liivatelehteä
150 g maitosuklaata
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl vettä
Sitruunasuklaakerros:
2 liivatelehteä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1tl sitruuna-aromia
150 g valkosuklaata
2 rkl vettä
2 liivatelehteä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1tl sitruuna-aromia
150 g valkosuklaata
2 rkl vettä
Koristeeksi:
maitosuklaata
valkosuklaata
1.Murskaa dominot tehosekoittimessa tai kaulien. Sulata voi ja lisää joukkoon keksimurska. Levitä seos halkaisijaltaan 24
cm kokoiseen irtopohjavuokaan.
2.Vaahdota vispikerma. Erottele valkuaiset ja vatkaa kovaksi vaahdoksi.
Yhdistä vispivaahtoon. Jaa täytemousse kahteen osaan. Laita toinen osa
jääkaappiin odottamaan.
3.Laita maitosuklaakerroksen liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Paloittele maitosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä
välillä sekoitellen. Yhdistä suklaasula ja tuorejuusto keskenään.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita
liivateliemi suklaa-tuorejuustoseokseen ja yhdistä seos sitten toiseen
moussepuolikkaaseen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Anna jähmettyä
jääkaapissa n. 30 minuuttia.
4.Laita sitruunasuklaakerroksen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuuston joukkoon sitruun-aromi. Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa
miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Yhdistä suklaasula ja tuorejuusto
keskenään. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet.
Sekoita liivateliemi suklaa-tuorejuustoseokseen ja yhdistä seos sitten
jäljellä olevaan moussepuolikkaaseen. Tarkista maku; lisää aromia
tarvittaessa. Kaada vuokaan maitosuklaatäytteen päälle. Hyydytä
jääkaapissa 2-3 tuntia ennen vuoasta irrottamista.5.Leikkaa suklaasta aivan ohuita lastuja ja koristele kakku.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti