9.5.2013

TAIVAALLINEN SUOLAPÄHKINÄ-SUKLAAKAKKU

Pohja:
1 pkt Bastogne-keksejä
1dl murskattuja suolapähkinöitä
75g voita

Kinuski:
2dl kuohukermaa
1dl fariinisokeria
1 /2dl sokeria
1tl vaniljasokeria

Kuorrute:
200g maitosuklaata
1dl kuohukermaa
suolapähkinöitä

1.Laita irtopohjavuoan (24cm) pohjalle leivinpaperi.
2. Murskaa keksit hienoksi esim. kaulimella leivinpaperien välissä, lisää joukkoon sulatettu voi ja suolapähkinät, sekoita. Painele kaksi-seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin kinuskin valmistamisen ajaksi.
3.Keitä kinuski. Mittaa kattilaan kerma, fariinisokeri ja tavallinen sokeri. Keitä kinuskia noin 10-15 minuuttia, kinuski on valmis sitten kun tiputat kuumaa kinuskia jääkylmään veteen ja kinuski pysyy pallona, eikä hajoa/liukene veteen. Kaada hieman jäähtynyt kinuski keksipohjan päälle ja anna kovettua kunnolla jääkaapissa.
4.Valmista kuorrute. Sulata suklaa, kaada joukkoon kerma ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute tasaisesti hyvin kovettuneen kinuskin päälle ja ripottele pinnalle vielä suolapähkinöitä koristeeksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti