11.1.2012

LUXUSPIIRAKKA

Tässä on nyt sitten onnistunut koristelu, mutta muuten piirakka on tehty samalla tavalla :)

4 1/2dl  sokeria
4 1/2dl vehnäjauhoja
3tl  leivinjauhetta
4 1/2rkl kaakaojauhetta
1 1/2tl vaniliinisokeria
225g margariinia
3 munaa
1 1/4 dl maitoa
1 1/4dl kiehuvaa vettä

1.Yhdistä kuivat aineet. Sulata margariini ja lisää joukkoon. Lisää munat, maito ja vesi viimeisenä taikinaan.
2.Paista piirakkaa 200 asteessa n.20min.
3.Jähytä pohja hyvin ja valmista kiisseli.

225g sulaa voita (jäähdytä, ei kylmäksi)
225g tomusokeria (jouduin vähän lisäämään)
1 keltuainen
2tl vaniljasokeria
pari tippaa rommiaromia

1.Sekoita kaikki aineet keskenään, tasaiseksi massaksi. Levitä piirakka pohjan päälle ja laita jääkaappiin  kovettumaan. Kun kiisseli on kovettunut valmista kuorrute.

100g voita
75g maitosuklaata
75g tummaa suklaata

1.Palottele suklaat kattilaan, kun suklaat on hieman sulanu lisää voi. Sulata tasaiseksi miedolla lämmöllä.
2.Kaada kuorrute piirakan päälle ja tasoita. Koristeet esim. valkosuklaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti