9.2.2013

KAROLIINAKAKKU


Pohja:
200g huoneenlämpöistä voita
1/2dl sokeria
1 keltuainen
4dl vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria

Väliin:
vadelmahilloa

Täyte:
1prk Flora vispiä
1prk valijatuorejuustoa
maun mukaan tomusokeria
1 liivatelehti
tilkka kiehuvaa vettä tai sitruunanmehua

Päälle:
250-300g pakaste vadelmia
1 annos kiillettä hyytelösokeri purkin mukaan.

1.Voitele kakkuvuoka.
2.Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää joukkoon vatkaten keltuainen. Mittaa vehnäjauhot ja vaniljasokeria ja vatkaa taikinan joukkoon niin, että taikinasta tulee tasainen (taikina on hieman murumaista).
3.Kaada taikina vuokaan ja taputtele se tasaisesti joka kohtaan vuoassa. Paista 200 asteessa 10-12 min, kunnes pohja on saanut hieman väriä.
4.Anna kakkupohjan olla muutama minuutti vuoassa ja kumoa se sitten tarjoilulautaselle. 
5.Levitä jäähtyneen pohjan päälle ohut kerros vadelmahilloa. 
6.Valmista täyte. Laita liivatelehti kylmään veteen likoamaan n.5 minuutiksi. Vatkaa Flora vispi napakaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon vatkaten tuorejuusto. Mausta tomusokerilla. Sulata liivatelehti kiehuvaan vesi tilkkaan ja kaada se täytteen joukkoon kokoajan vatkaten. 
7.Levitä täyte kakun päälle niin, että kakun keskellä on enemmän täytettä kuin reunoilla eli siittä tulee puoli ympyrän muotoinen.
8.Astettele jäiset vadelmat kakun päälle, valmista kiille ja lusikoi se vadelmien päälle ihan joka kohtaan. Kiillettä saa laittaa ihan reilusti, ettei vadelmat pääse vuotaan kiilteen läpi.

Vinkki! 
Vadelmat ja kiille kannattaa laittaa vasta tarjoilupäivänä niin vadelmat pysyy hyvän näköisinä eivätkä pääse vetistymään.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti