12.4.2012

DAIM-SUKLAAKAKKU


Pohja: 
 2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1-2 tl pikakahvijauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
50 g voita

täyte: 
5 dl vettä
2 dl vaniljakastikejauhetta
100 g valkosuklaata

päälle: 
200 g Daim-suklaata
1 dl kuohukermaa
1 pss Daim-rakeita

1.Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinan joukkoon. Lisää lopuksi varovasti sekoittaen sulatettu voi.
2.Paista pohja leivinpaperilla vuoratun ja reunoilta voideltun halkaisijaltaan noin 26 cm irtopohjavuoassa uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä kakkupohja.
3.Pohja on aika ohut, joten halkaise se varovasti veitsellä kahteen osaan.
4.Valmista täyte vatkaamalla kylmään veteen vaniljakastikejauhe. Sekoita joukkoon sulatettu valkosuklaa.
5.Levitä pohjan päälle noin puolet täytteestä, nosta toinen levy päälle ja levitä sen päälle ja reunoille loppu täyte. Ripottele päälle daim-rakeet.  Nosta pakastimeen kuorrutteen valmistamisen ajaksi.
6.Laita kuohukerma kattilaan ja lisää joukkoon paloiteltu Daim-suklaalevy. Anna suklaan sulaa  ja sekoita seosta varovasti.
7.Kaada hieman jäähtynyt kuorrute kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti