19.4.2012

RAIKAS SUKLAA-SITRUUNAJUUSTOKAKKU


Pohja: 
275-300g minttu-dominoita
75 g voita
 
Täytemousse:
4 dl vispikermaa
2 valkuaista

Maitosuklaakerros:

2 liivatelehteä
150 g maitosuklaata
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl vettä

Sitruunasuklaakerros:
2 liivatelehteä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1tl sitruuna-aromia
150 g valkosuklaata
2 rkl vettä

Koristeeksi:
maitosuklaata
valkosuklaata

1.Murskaa dominot tehosekoittimessa tai kaulien. Sulata voi ja lisää joukkoon keksimurska. Levitä seos halkaisijaltaan 24 cm kokoiseen irtopohjavuokaan.
2.Vaahdota vispikerma. Erottele valkuaiset ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Yhdistä vispivaahtoon. Jaa täytemousse kahteen osaan. Laita toinen osa jääkaappiin odottamaan.
3.Laita maitosuklaakerroksen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Paloittele maitosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Yhdistä suklaasula ja tuorejuusto keskenään. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita liivateliemi suklaa-tuorejuustoseokseen ja yhdistä seos sitten toiseen moussepuolikkaaseen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa n. 30 minuuttia.
4.Laita sitruunasuklaakerroksen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuuston joukkoon sitruun-aromi. Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Yhdistä suklaasula ja tuorejuusto keskenään. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita liivateliemi suklaa-tuorejuustoseokseen ja yhdistä seos sitten jäljellä olevaan moussepuolikkaaseen. Tarkista maku; lisää aromia tarvittaessa. Kaada vuokaan maitosuklaatäytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia ennen vuoasta irrottamista.
5.Leikkaa suklaasta aivan ohuita lastuja ja koristele kakku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti