25.4.2012

VAPUN PARHAAT MUNKITnoin.60kpl
7 1/2dl maitoa
75g hiivaa
3 kananmunaa
2 1/4tl suolaa
2 1/4dl sokeria
6tl kardemummaa
19dl vehnäjauhoja
150g margariinia

Paistamiseen:
1 1/2pll öljyä

Koristeeksi:
sokeria
maitosuklaata
valkosuklaata
mansikkatomusokeria
vettä
strösseleitä

1.Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, murenna joukkoon hiiva ja sekoita. Vispaa joukkoon munat, mausteet ja suurinosa jauhoista. Lisää sulatettu margariini ja loput jauhot. Anna kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi.
2.Laita öljy kuumenemaan kattilaan (esim.valuurauta) ja ota 1/4 osa taikinasta jauhotetulle pöydälle ja kauli siittä noin 2cm paksu levy. Painele mukilla levystä ympyröitä ja sitten vielä ympyrän keskelle reikä esim.limukkapullon päällä. Tee muutkin osat samalla tavalla.
3.Upota munkki rasvaan (silloin rasva on tarpeeksi kuumaa kun munkki nousee nopesti pintaan) ja pasta kummaltakin puolelta kauniin ruskeaksi. Nosta paperin päälle kuivumaan. Sokerimunkit pitää sokeroida heti tai sitten kun laittaa tarjolle.
4.Koristelu: Sulata maitosuklaa ja upota munkki puoleksi suklaaseen, ripottele päälle strösseleitä. Tee valkosuklaalle samalla tavalla. Ota mansikkatomusokeria lautaselle ja laita pikkuhiljaa vettä joukkoon, tee siittä paksu tahna ja levitä lusikalla munkin päälle, ripottele strösselit päälle.

                Vinkki: paista myös ympyrän keskeltä
                jääneet pikku pallot rasvassa ja sokeroi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti