5.4.2012

VALKOSUKLAA-APRIKOOSITORTTU


Pohja:
1pkt (175g) kaurakeksejä
75g voita

Täyte:
3 liivatetta
100g pirkka valkoista hasselpähkinäsuklaata
2dl vispikermaa
250g maitorahkaa
4rkl sokeria
2tl vaniliinisokeria
2rkl sitruunanmehua
1/2dl aprikoositölkin lientä

Pinnalle:
aprikoosinpuolikkaita sokeriliemessä

1.Hienonna kaurakeksit esim.moinitoimikoneessa. Sekoita joukoon sulatettu rasva.
2.Kiinitä leivinpaperi irtopohjavuoan (24cm) reunan ja pohjan väliin. Taputtele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin.
3.Upota liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 5-7minuutiksi. Palottele suklaa veitsellä. Vaahdota kerma. Sekoita rahkan joukkoon sokerit, sitruunamehu ja suklaarouhe.
4.Kiehauta aprikoosinliemi ja liuota siihen vedestä puristetut liivatteet. Kaada liivateliemi ohuena nauhana rahkaseoksen joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto kevyesti nostellen.
5.Levitä täyte vuokaan. Peitä vuoka ja anna hyytyä jääkaapissa 3 tuntia tai yön yli.
6.Irrota torttu ohuella lastalla vuoan reunoista ja siirrä tarjoiluvadille. Valuta aprikoosit ja asettele tortun päälle.

Kuvia tulee pääsiäisen aikaan:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti