25.2.2012

PERUS SUKLAAPIIRAKKA




 4 1/2dl sokeria
4 1/2dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
1 1/2tl vaniljasokeria
4 1/2rkl kaakaojauhetta
225g margariinia
3 munaa
1 1/4dl maitoa 
1 1/4dl kiehuvaa vettä

Kuorrutus:
75g voita
1 1/2rkl kaakaojauhetta
3rkl kahvia
n.4dl tomusokeria

1.Sekoita sokeri, vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe keskenään.
2.Lisää jauhoseokseen sulatettu margariini, munat (vispaa vähän rakennetta rikki), maito ja lopuksi kiehuva vesi. Levitä taikina pellille ja paista 200 asteessa n.20min.
3.Valmista kuorrutus. Sulata voi, lisää joukkoon kaakaojauhe, kahvi ja lopuksi tomusokeri. Sekoita tasaiseksi ja levitä kuorrute jäähtyneen piirakkapohjan  päälle. Koristele esim. suklaalla, itse laitoin 1/2 levyä maraboun minttukrokant suklaata ja lopuksi sulatin vielä valkosuklaata raidoiksi päälle.

1 kommentti:

  1. Tämä ohje on superhyvä ja sillä onnistuu tällainen leipurikin, jonka suklaapiirakat yleensä joko lässähtää tai tulee liian kovia tai muuten vain epäonnistuu :) Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista