2.2.2012

RUNEBERGINTORTUT



noin 25kpl

200g margariinia
2dl sokeria
2 munaa
2dl vehnäjauhoja
1 1/2tl leivinjauhetta
1tl jauhettua kardemummaa
2dl (n.110g) keksinmuruja
2dl (n.80g) jauhettuja manteleita tai voi laittaa myös puolet rouhittuja manteleita
3/4dl kevytkermaa
kiinteää paistonkestävää vadelmahilloa

Kostutusliemi:
2dl vettä
1/2dl sokeria
muutama tippa rommiaromia

Pinnalle: kiinteää vadelmahilloa tai marmeladia

Tomusokerikuorrutus:
1dl tomusokeria
2tl vettä tai sitruunamehua

1.Jauha keksit hienoksi monitoimikoneella.
2.Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa seos tasaiseksi kummankin lisäyksen jälkeen.
3.Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhoseos taikinaan koneen käydessä puolella teholla. Lisää kardemumma, keksinmurut ja mantelit taikinaan, lopuksi kerma. Sekoita taikina sekaisin, mutta älä vaivaa taikinaa turhaan.
4.Laita paperivuokiin taikinaa, jätä hiukan kohoamis varaa. Painele jokaisen tortun keskelle jauhotetulla sormella syvennys ja pane jokaiseen koloon noin 1/2tl kiinteää vadelmahilloa.
5.Lado vuoat pellille (voit laittaa vuoat myös muffinipellille, jotta ne eivät levahda) ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 13-15min, kunnes pinta on kauniin ruskea.
6.Valmista kuorrutusliemi. Kiehauta vesi ja sulata siihen sokeri. Mausta liemi rommiaromilla ja taputtele liemi esim. pullasudilla heti uunista oton jälkeen pariin kertaan tortun pintaan.
7.Lisää kuumien torttujen keskelle vielä 1/2tl vadelmahilloa ja anna torttujen jäähtyä.
8.Tee sokerikuorrutus. Mittaa tomusokeri pieneen kulhoon ja lisää vettä tai sitruunamehua vain sen verran, että sokeri kostuu ja syntyy notkea massa.
9.Lusikoi massa esimerkiksi pienen muovipussin kulmaan. Tee kulmaan pieni reikä ja pursota kuorrutus renkaaksi hillon ympärille. Anna sokerikuorrutuksen kuivahtaa peittämättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti