7.6.2012

PORKKANAPIIRAKKA


5 kananmunaa
5dl sokeria
2tl soodaa
3tl vaniljasokeria
3tl leivinjauhetta
5tl kanelia
7 1/2dl vehnäjauhoja
2 1/2dl ölyä
4-6 porkkanaa (koosta riippuen)

Kuorrutus:
100g voita
200g olympia sulatejuustoa
3tl vaniljasokeria
1pkt (500g) tomusokeria

1. Kuori ja raasta porkkanat. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivataineet ja lisää varovasti muna-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi taikinaan vielä porkkanaraaste ja öljy. Sekoita vain sen verran että taikinasta tulee tasaista. Levitä taikina pellille ja paista 200 asteessa noin 20min.
2. Jäähdytä pohja hyvin ja valmista kuorrute. Pehmenna voita hieman mikrossa ja vatkaa sitten keskenään voi ja sulatejuusto sekaisin. Lisää joukkoon vähitellen tomusokeri ja vaniljasokeri, vatkaan seos tasaiseksi.
3. Levitä kuorrute pohjan päälle ja tee kuviot päälle lusikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti