7.8.2012

SITRUUNAINEN MANSIKKAKAKKU



Pohja:
4 kananmunaa
2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
2tl kardemummaa
1tl leivinjauhetta
75g margariinia

Kostutus: 1dl maitoa

Sitruunakiisseli:
3 sitruunaa
4 keltuaista
2dl sokeria
50g voita
2rkl Maizena maissintärkkelystä

Täyte:
4dl vispikermaa
sokeria maun mukaan
mansikoita

Päälle:
4dl vispikermaa
sokeria maun mukaan
mansikoita

1.Voitele ja korppujauhota 24-senttinen irtopohjavuoka. Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Nostele joukkoon varovasti vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja kardemumma. Lisää lopuksi joukkoon vielä sulatettu ja jäähdytetty margariini. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 35 min. Jäähdytä pohja.

2.Valmista sitruunakiisseli. Pese sitruunat hyvin, raasta niistä kuori ja purista mehu. Vaahdota keltuaiset ja sokeri vesihauteessa. Vaahto on valmis kun seos on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää joukkoon vähän kerrallaan sitruunan raastetta ja mehua. Nosta kulho pöydälle ja sekoita paloiteltu voi joukkoon, niin kauan sekoittaen, kunnes voi on sinne sulanut. Sekoita maissintärkkelys joukkoon ja kiehauta seos uudelleen. Jäähdytä kiisseli.

3.Vatkaa täytettä varten kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla. Perkaa ja pilko mansikat pieniksi paloiksi.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita alimmainen pohja tarjoilulautaselle ja kostuta se maidolla. Levitä pohjan päälle puolet sitruunakiisselistä ja levitä sen päälle puolet kermavaahdosta. Kermavaahdon päälle laita runstaasti mansikoita. Nosta toinen pohjalevy täytteiden päälle ja kostuta. Täytä se samallalailla, kuin ensimmäinen väli. Nosta päällimmäiseksi vielä viimeinen levy ja kostuta se loppu maidolla. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa ainakin 1-2h.

4.Viipaloi koristeeksi mansikoita. Vatkaa päälle vispikerma ja mausta se sokerilla. Levitä kakun päälle ohut kerros kermavaahtoa ja asettele sen päälle mansikoita kukan muotoon. Laita loppu kermavaahto pursotinpussiin ja pursota reunat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti