19.11.2012

KAKSOISSUKLAAKAKKU




Pohja:
75g voita
2tl vaniljasokeria
8 kananmunaa
3 1/2dl sokeria
2dl tummaa kaakaojauhetta
1 3/4dl vehnäjauhoja

Kostutus:
vesi
rommiaromi
sokeri

Täyte ja kuorrute:
2dl kuohukermaa
155g voita
375g tummaa suklaata

Koristeeksi:
tummaa suklaata

1.Laita kahden irtopohjavuoan  (24cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele ja korppujauhota reunat.
2.Sulata voi ja vaniljasokeri miedolla lämmöllä ja anna hieman jäähtyä. Vaahdota kananmunia ja sokeria vatkaimella n. 8 minuuttia, kunnes tilavuus on kolminkertaistunut. Siivilöi päälle kaakaojauhe ja jauhot ja nostele varovasti joukkoon. Lisää sen jälkeen voisula ja sekoita varovasti.
3.Jaa taikina kahteen vuokaan, tasoita pinta ja paista 180-asteisessa uunissa (kiertoilma 160 astetta) 25 minuuttia. Kakut ovat kypsiä, kun taikina irtoaa vuoan reunasta. Anna jäähtyä vuoissa ja puolita molemmat pohjat vaakatasossa.
4.Valmista täyte. Kuumenna kerma ja voi kattilassa miedolla lämmöllä. Pilko tumma suklaa pieniksi paloiksi ja sulata voikerman joukkoon, sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä, jäädytä jääkaapissa ja vaahdota vatkaimella.
5.Tee kostutus liemi. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon maun mukaan sokeria ja rommiaromia.
6.Jaa täyte 6:teen osaan. Aseta pohja kakkuvadille, kostuta ja levitä yksi osa täytettä päälle. Nosta toinen pohja päälle, kostuta ja levitä taas yksi osa täytettä. Jatka täyttäåmistä samalla lailla, kunnes olet käyttäny kaikki pohjat. Kostuta vielä päälimmainenki pohja. Levitä loput täytteestä kakun päälle ja reunoille. Rouhi suklaata koristeeksi kakun reunalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti