13.4.2013

JÄÄDYTETTY SUKLAA-JUUSTOKAKKU


Pohja:
14kpl Digestive-keksejä
100g voita

Täyte:
100g tummaa suklaata
100g maitosuklaata
200g maustamatonta tuosejuustoa
1 3/4dl sokeria
1tl vaniliinisokeria
2 kananmunaa
2 1/2dl vispikermaa
(100g saksanpähkinöitä)

Koristeeksi:
Saksanpähkinöitä

1.Laita irtopohjavuoan (24cm) pohjalle leivinpaperi. Murenna keksit hienoksi tehosekoittimessa tai kaulimella leivinpaperin välissä. Sulata voi ja sekoita hyvin keksimurun joukkoon. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja valmista täyte.
2.Sulata suklaat mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita tuorejuusto ja 1 1/4dl  sokeria keskenään. Lisää vaniliinisokeri joukkoon.
3.Erota valkuaiset ja keltuaiset ja vatkaa sitten keltuaiset tuorejuustoseoksen joukkoon. Lisää joukkoon myös suklaa.
4.Vatkaa valkuaiset erillisessä kulhossa puhtaalla vatkaimella kovaksi vaahdoksi, lisäten joukkoon vähitellen 1/2dl sokeria. Lisää valkuaisvaahto suklaa-tuorejuustoseokseen. Vatkaa kerma vielä vaahdoksi ja lisää täytemassan joukkoon hyvin vatkaten. Halutessasi voit laittaa pähkinöitä täytteeseen.
5.Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja laita pakastimeen vähintään yön yli. Ota kakku noin 1/2 tuntia ennen tarjoilua huoneenlämpöön ja koristele pähkinöillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti