10.9.2013

VANILJA-RAPARPERIKAKKU



Ihanan raikas kesäkakku, maistui erityisesti aikuisille vieraille. :)

Pohja:
3 1/2dl vehnäjauhoja
2tl sokeria
ripaus suolaa
100g voita tai margariinia
2rkl vettä

Raparperitäyte:
500g raparperia
2rkl perunajauhoja
125g voita
1 1/2dl sokeria

Vaniljatäyte:
4 liivatelehteä
2dl kuohukermaa
2 maustemittaa vaniljajauhetta
1 1/2dl tomusokeria
2 valkuaista
200g maustamatonta tuorejuustoa
2rkl sitruunamehua

Kermavaahto:
1 1/2dl Flora vispiä
1tl sokeria
2tl vaniljakreemijauhetta

Koristekukat:
Valkoista sokerimassaa

1.Laita irtopohjavuoan (24cm) pohjalle leivinpaperi.
2.Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaikseksi taikinaksi. Painele taikina vuoan pohjalle.
3.Pese raparperit ja leikkaa niistä ulommainen kerros pois. Leikkaa paloiksi. Sekoita raparperien joukkoon perunajauhot ja kaada vuokaan pohjan päälle.
4.Mittaa voi ja sokeri kattilaan ja keitä niin kauan kunnes seos muuttuu karamellimaiseksi (muistuttaa kinuskia). Kaada nopeasti raparperien päälle vuokaan ( kovettuu todella nopeasti).
5.Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 35 min. Anna sitten jäähtyä.
6.Putsaa vuoan sisäreunoja, jos niihin on paistamisen aikana tarttunut jotain likaa. Sivele reunoille kevyesti kasviöljyä, jotta valmis kakku olisi helpompi irrottaa siististi vuoasta.
7.Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita kermaan vaniljajauhe ja vatkaa vaahdoksi. Lisää vaahdotuksen lomassa joukkoon tomusokeri.
8.Vaahdota valkuaiset. Yhdistä kerma- ja valkuaisvaahto sekä tuorejuusto.
9.Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytteeseen. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
10.Sekoita kermaan sokeria ja lisää vaahdotuksen aikana vaniljakreemijauhe. Pursota kakun päälle aaltokuvioinen rengas.
11.Tee sokerimassasta kukka ja aseta kakun päälle koristeeksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti