26.10.2013

MUSTIKKAMARMOROITU JUUSTOKAKKU

Jo viime keväänä Pirkka lehdessä oli tämän kakun resepti ja heti kastoin, että tuota pitää joskus kyllä kokeilla. Eihän siinä mennyt kun puoli vuotta, että muisti tämän ja sai kokeiltua :D. No nyt kun se on testattu niin ihanaahan se oli, kannattaa kokeilla!

Itse survoin vielä lisäksi mustikoista "kastiketta", jonka tarjoilin sitten erikseen kakun kanssa.

Pohja:
200g Digestive-keksejä
75g voita

Täyte:
2 prk maitorahkaa
1rs maustamatonta tuorejuustoa
1dl vispikermaa
1 1/2dl sokeria
3 kananmunaa
1/2dl maissitärkkelysjauhoja
2tl vaniliinisokeria
2rkl sitruunanmehua

Pinta:
1dl mustikoita
3/4rkl sokeria

1.Hienonna keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (24cm) pohjalle ja reunalle.
2.Sekoita täytteen ainekset kierrevatkaimella ja kaada seos vuokaan.
3.Mittaa mustikat ja sokeria kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Lusikoi mustikkasose laikuiksi kakun pinnalle. Marmoroi pinta: pidä veistä kohtisuorasti kakun pintaan nähden ja vedä sillä raitoja.
4.Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä niin kauan, että vuoka ei enää tunnu kuumalta. Irrota reunat vasta kun kakku on täysin jäähtynyt.

Vinkki:
-Survo vielä lisäksi mustikoista "kastiketta", jonka voi tarjoilla sitten erikseen kakun kanssa.
-Tarjoile juustokakku kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti