14.12.2013

RUKIISET JOULUTORTUT POROTÄYTTEELLÄ


Tänään meilläkin vihdoin alkoi joulun leipominen ja ihan urakalla nimittäin leivottiin piparit, joulutortut, vadelmasilmiä, porojoulutorttuja ja paistettuja vadelmajuustokakkuja. Kaikki muut reseptit löytyy jo täältä blogista viime joululta, mutta juustokakun ohjetta päivittelen tänne vielä myöhemmin. Meillä tykätään, että joka joulu on lähes samanlaiset leivonnaiset pöydässä ja siksi tänne ei hirveästi uusia reseptejä tulekkaan. Kaikiltahan löytyy ne omat jouluperinteet ja meillä se on tämä. :) Mutta nyt itse reseptiin:

Rukiinen rahkavoitaikina:
250g pehmeää voita
250g maitorahkaa
2 1/2dl ruisjauhoja
2 1/2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
suolaa ripaus

Porotäyte:
100g Kylmäsen kotisavu pororouhetta
180g Pirkka kevyt Italian tuorejuustoa
2dl emmental-mozzarella juustoraastetta

1.Nypi huoneenlämpöisen rasvan joukkoon rahka. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Pane taikina noin puoleksi tunniksi kylmään kovettumaan.
2.Kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi jauhotetulla alustalla. Taita taikina kolmin kerroin ja kauli uudelleen vielä kaksi kertaa aina kolmin kerroin taittaen. Kääri taikina kelmuun ja laita vielä puoleksi tunniksi jääkaappiin.
3.Tee porotäyte. Halutessasi voit pienentää pororouhetta vielä hienommaksi. Sekoita poron joukkoon tuorejuusto ja juustoraaste hyvin.
4.Kauli taikina jauhotetulla alustalla  noin 3-5mm paksuiseksi levyksi. Leikkaa siittä 7x7cm kokoisia neliöitä, tee kulmiin viillot ja jaa porotäyte keskelle, paina sakarat kiinni kunnolla ja paista 200 asteisen uunin alimmalla tasolla noin 10-12 minuuttia.

PS. Aivan ihanan makuisia glögin kanssa nautittuna.<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti