12.1.2012

BANOFFEE

Pohja:
250 g kaurakeksejä
100 g voita tai margariinia
Täyte:
1 tlk (397 g) keitettyä kondensoitua maitoa
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
2-3 banaania

Päälle:

keksimuruja
tomusokeria



Peitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele talouspaperilla öljyä vuoan reunojen alaosaan. Murskaa kaurakeksit. Sulata rasva kattilassa ja sekoita keksimurska joukkoon. Levitä muruseosta vuoan pohjalle ja painele sormilla auttaen parin sentin matkalta reunoille. Anna pohjan kovettua jonkin aikaa jääkaapissa.

Levitä kondensoidusta maidosta keitetty kinuski pohjan päälle. Kinuskia keitetään siis 3 tuntia siinä, tarkemmat ohjeet keittoon lyötyy purkin kyljestä. Viipaloi banaanit ja aseta ne kinuskin päälle

Sekoita kerman joukkoon vaniljasokeri ja voi lisätä maun mukaan myös tavallistakin sokeria. Vatkaa vaahdoksi. Levitä kinuskin päälle.

 Ripottele koristeeksi keksimuruja. Sihtaa päälle tomusokeria. Irrota vuoan reunus ja siirrä piiras tarjoilulautaselle.

3 kommenttia:

  1. Hei Jenny! Nämä sinun leivoksesi näyttävät todella herkullisilta ja voisin kokeilla niitä itsekin(: Mistä voisin ostaa tuota kondensoitua maitoa? (: Onnea leivontaharrastuksellesi, se on hyvä harrastus(:

    VastaaPoista
  2. No hei Jenniina! ;) Sitä löytyy melkeen kaikista kaupoista, me ollaan ostettu sitä viisiinki k-supermarketista. :)

    VastaaPoista
  3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista