12.5.2012

SUKLAAUNELMATÄYTEKAKKU



Pohja:
4 kananmunaa
1 1/2dl sokeria
1dl perunajauhoja
1/2dl vehnäjauhoja
1/2dl tummaa kaakaojauhetta
1 1/2tl leivinjauhetta


Täyte:
mansikkahilloa
4 liivatetta
200g tummaa suklaata
1/2dl sitruunanmehua
2dl kuohukermaa
2 kananmunaa
1/2dl sokeria
200g maustamatonta tuorejuustoa


Kostutus:
1 3/4dl appelsiinitäysmehua


Kuorrutus:
100g tummaa suklaata
2dl vispikermaa


Koristeeksi:
  tummasta suklaasta:
      äidille kirjaimet
      sydämmiä
      suklaa lastuja


1.Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä perunajauhot, vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe ja nostele varovasti muna-sokerivaahdon joukkoon. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halkasijaltaan 24cm.) Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 25min. Anna kakkupohjan jäähtyä.
2.Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 5-10 minuutiksi. Sulata suklaa. Vaahdota kerma. Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti ja lisää sinne tuorejuusto, sulatettu suklaa ja kiehuvaan sitruunanmehuun liotetut liivatteet. Lisää lopuksi kevyesti sekoittaen kerma- ja valkuaisvaahto.
3.Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Nosta kakun pohjalevy samaan irtopohjavuokaan missä paistoit kakun ja kostuta appelsiini mehulla, levitä päälle ohut kerros mansikkahilloa ja sitten puolet suklaatäytteestä. Nosta keskimmäinenlevy paikoilleen, kostuta, levitä mansikkahilloa ja loput taytteestä. Aseta päällimmäinenlevy paikoilleen ja anna kakun hyytyä viileässä mielellään yön yli.
4.Koristeita varten sulata tummaa suklaata ja pursota siittä kirjaimia ja sydämmiä leivinpaperin päälle, vie pakkaseen. Leikkaa suklaasta lastuja kakun pinnalle.
5.Kuorrutusta varten sulata suklaa ja vaahdota kerma. Sekoita kermavaahdon joukkoon suklaa. Siirrä kakku tarjoiluvadille ja levitä suklaa-kermavaahto kakun pinnalle ja reunoille. Koristele kakku tekemilläsi suklaakoristeilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti