7.9.2012

TYRKISK PEPER -FRIIKIN HYYTELÖKAKKU


Pohja:
200g Digestive keksejä
100g voita

Täyte:
100g  Fazer Tyrkisk Peber Crush -rouhetta
2dl vispikermaa
1-2dl tomusokeria
250g rahkaa
5kpl liivatenlehteä
1/2dl vettä

Pinta:
4kpl liivatenlehteä
1dl appelsiinimehua

Koristeet:
10kpl Bis Bis salmiakkilakuja

1.Sulata rasva ja murenna keksit. Sekoita rasva keksimurun joukkoon ja painele levinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
2.Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi ja lisää vaahtoon Tyrkisk Peber Crush -rouhe, tomusokeri ja rahka, vatkaa kevyesti sekaisin. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5min. ja purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Sulata liivetelehdet kiehuvaan veteen ja kääntele se kevyesti turkinpippurivaahdon joukkoon. Kaada seos keksipohjan päälle, tasoita pinta.
3.Anna kakun hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia tai kunnes se on hyytynyt.
4.Valmista pinta. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5min., purista niistä ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatelehdet kiehuvaan appelsiinimehuun. Kaada seos pikkuhiljaa kakun päälle ja anna sen taas hyytyä 1-2 tuntia jääkaapissa.
5.Paloittele lakupatukat 0.5-1cm paksuisiksi ja asettele ne kakun pinnalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti