9.10.2012

APPLE PIE

 160g pehmeää voita
4 1/2dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
4-6rkl kylmää vettä

Täyte:
6-8 omenaa koosta riippuen
2tl kanelia
2dl sokeria
1/2dl vehnäjauhoja
voi nokareita

1.Voitele piirasvuoka (24 cm). Nypi pehmeä voi, vehnäjauhot ja suola hyvin sekaisin. Lisää joukkoon vettä vain sen verran että taikina pysyy juuri ja juuri koossa.
2.Ota taikinasta puolet ja kauli se kahden leivinpaperin välissä ohueksi ympyräksi. Sen pitää olla niin iso että se tulee hieman reunojen yli. Nosta pohja piirasvuokaan.
3.Valmista täyte. Kuori ja pilko omenat ohuehkoiksi viipaleiksi. Sekoita erissä kulhossa keskenään kaneli, sokeri ja venhäjauhot, lisää omenoiden sekaan ja sekoita hyvin. Lisää seos pohjan päälle ja laita omenatäytteen päälle pieniä voi nokareita.
4.Kauli toinen puoli taikinasta samallalailla ohueksi ympyräiksi, mutta se voi olla samankokoinen kuin vuokakin on. Nosta kansi päälle ja kiinnitä kannen ja pohjan reunat yhteen. Pistele pinnalle reikiä haarukalla ja paista 200 asteessa noin 40 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti