12.10.2012

LUMOAVA MOKKAKAKKU


Pohja:
200g domino-keksejä
50g voita
1 iso Daim.patukka

Täyte:
2dl kahvia
2rkl sokeria
2rkl perunajauhoja
2dl maitoa
6 liivatelehteä
4dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1dl sokeria
1/2dl kahvia

1.Valmista kahvikiisseli jo jäähtymään. Keitä kahvi (yht. 2 1/2dl).  Mittaa kattilaan perunajauhot ja sokeri, sekoita. Lisää kahvi ja maito joukkoon ja kuumenna kokoajan sekoittaen niin kauan kunnes seos pulpahtaa. Jäähdytä hyvin.
2.Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (24cm) pohjalle ja reunoille. Leikkaa Daim pieneksi murskaksi. Murskaa dominot ja sulata voi. Yhdista keksinmuru, Daim murska ja voi, sekoita hyvin. Kaada seos vuokaan ja tasoita kevyesti vain pinta, ettei pohjasta tule liian kova.
3.Laita liivatelehdet kylmään veteen noin 5-7 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Erota kiisselista 1 3/4dl täyttövaihetta varten. Lisää loppu kiisseli, sokeri ja tuorejuusto kermavaahdon sekaan ja sekoita hyvin. Kiehauta 1/2dl kahvia ja lisää sinne vedestä puristetut liivatelehdet, sekoita kunnes liivatelehdet ovat sulaneet. Lisää liivateseos ohuenanauhana kokoajan vatkaten täyteseokseen.
4.Kokoa kakku kaatamalla vuokaan vuorotellen täytettä ja kahvikiisseliä, mutta jätä osa kiisselistä päälle koristelua varten. Saat näyttävän pinnan, kun vedät lopuksi veitsellä kakun poikki, jotta kiisseli marmoroituu täytteen kanssa. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolmisen tuntia, mutta mielellään yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti