26.10.2012

HIEKKAHENTTUSET


40kpl

400g Flora margariinia
2dl sokeria
2 kananmunaa
8dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Omenatäyte:
6-8 omenaa
4tl perunajauhoja
n.1tl kanelia tai maun mukaan
sokeria maun mukaan

1.Kuori ja paloittele omenat. Keitä omenat vähässä vedessä (vettä kattilan pohjalle n. 1cm) noin 10 min., kunnes omenat alkavat soseutua. Sekoita perunajauhot pieneen vesi määrään ja sekoita hyvin omenoiden joukkoon, kiehauta. Mausta sokerilla ja kanelilla.
2.Vatkaa margariini ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää munat, sekoita hyvin. Vatkaa vehnäjauhot ja leivinjauho hyvin taikinaan.
3.Ota taikinasta 2/3 ja jaa se 40:neen osaan. Painele taikinapalat metallisien leivosvuokien pohjalle ja reunoille. Lusikoi omenatäytettä vuokiin melkein pintaan asti. Jaa 1/3 taikina 40:neen osaan ja painele taikinapaloista litteitä "kansia" leivosten päälle.
4.Paista 200 asteessa noin 10-15min. Anna jäähtyä hieman ja irrota pois vuoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti