19.11.2012

HELLO KITTY -KAKKU


Tässä tein pikkusiskolleni synttärikakun 5-vuotis synttäreille.. Toiveeksi tietenki tuli hello kitty. Kakun tein sillä periaatteella, että se maistuu kaikille lapsille ja hyvin kyllä kaupaksi meni ;).

Kakkupohja:
3 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
1/4dl tummaa kaakaojauhetta

Kostutus:
1/2dl maitoa

Täyte:
2 1/2dl vispikermaa
1/2dl fariinisokeria
100g Fazer dumle -täytesuklaata

Kuorrutus:
pinkkiä marsipaania
valkoista sokerimassaa
1 Kick-patukka

1.Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (24cm).
2.Valmista kakkupohja. Ota kaksi samankokoista lasia. Riko toiseen lasiin kananmunat ja mittaa toiseen saman verran sokeria. Kaada sokeri kulhoon. Mittaa lasiin kaakaojauhe ja laita 25 % perunajauhoja munien määrästä ja loput vehnäjauhoja laita päälle vielä leivinjauhe, jauhoseosta tulee olla samanverran kuin kananmunia on.
3.Kaada kananmunat sokerin joukkoon ja vatkaa hyväksi vaahdoksi. Siivilöi päälle jauhoseos ja nostele se varovasti joukkoon. Kaada taikina vuokaan. Paista 170 asteessa uunin alatasolla noin 40 min.
4.Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää fariinisokeri ja paloiteltu suklaa joukkoon, sekoita varovasti, ettei suklaa mene mössöksi.
5.Halkaise jäähtynyt kakkupohja vaakasuunnassa kahtia. Nosta toinen pohjista kakkuvadille ja kostuta. Levitä täyte päälle ja nosta toinen pohja päälle ja kostuta.
6.Kauli marsipaani tomusokeroidulla pöydällä ohueksi levyksi, nosta kakun päälle. Jos reunoilta jää näkyviin vielä kakkupintaa, niin voit kaulia kapean suikaleen valkoita sokerimassa vielä reunalle. Tee sokerimassasta hello kityn pää.. Muotoile marsipaanista hello kitylle rusetti. Silmät, nenä ja viikset muotoile Kick patukasta. Jos sinulla jää sokerimassaa voit kirjoittaa sillä vielä hello kitty kakun päälle. Kiinnitä kaikki osat vesi-tomusokeriseoksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti