26.11.2012

SUKLAATRYFFELI-VADELMAKAKKU


Pohja:
300g pehmeää margariinia
3dl sokeria
5 kananmunaa
3dl vehnäjauhoja
3/4dl perunajauhoja
1dl tummaa kaakaojauhetta
3tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1 1/2dl maitoa

Kostutukseen:
reilu 1/2dl maitoa
Täyte:
250g jäisiä vadelmia
2rkl vettä
reilu 1dl hillosokeria
1/2 annosta tryffeliä

Tryffeli:
200g kookosrasvaa
300g tummaa suklaata
2dl vispikermaa

Koristeeksi:
n.50g tummaasuklaata

1.Laita irtopohjavuoan (24cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat.
2.Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen kokoajan vatkaten.
3.Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan. Sekoita ne maidon kanssa tasaisesti taikinaan.
4.Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 40-60min. Jäähdytä pohja ja leikkaa se kolmeen osaan.
5.Valmista vadelmahillo. Laita kattilaan jäiset vadelmat ja vesi, kuumenna kiehuvaksi ja lisää hillosokeri pienissä erissä joukkoon kokoajan sekoitellen. Kuumenna jälleen kiehuvaksi ja keitä hilloa vielä 10-15 minuuttia. Jäähdytä.
6.Valmista tryffeli. Pilko suklaa pieniksi paloiksi. Mittaa kookosrasva kattilaan ja sulata. Lisää suklaapalat rasvan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä, mutta älä anna kovettua. Lisää jäähtyneen massan joukkoon kerma ja vatkaa kuohkeaksi.
7.Nosta alimmainen pohja tarjoiluvadille, kostuta, levitä vadelmahillosta puolet pohjan päälle ja levitä tryffelistä  1/4 osa vielä hillon päälle. Nosta toinen pohja päälle, kostuta ja täytä samallalailla kuin ensimmäinenki väli. Nosta viiimeinen pohja kanneski ja kostuta.
8.Levitä tryffelistä loput päälle ja reunoille. Sulata tummasuklaa ja tee siittä kukka kakun päälle koristeeksi.

HUOM!
-Tryffeli kovettuu tosi nopeasti, joten toimi ripeästi, mutta jos se pääsee kovettumaan ni vatkaa sitä hieman uudestaan, jotta se notkistuu.
-Kakkupohjan voi valmistaa etukäteen pakastimeen. Kakusta tulee mehevämpi, jos sen täyttää edellisenä päivänä ja säilyttää muovipussissa jääkaapissa. Tällöin valmista ensin puolikas annos tryffeliä täytettä varten. -Kuorruta kakku vasta tarjoilupäivänä toisella puolikkaalla tryffeliä, ettei se muutu harmahtavaksi jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti