16.12.2012

RUUSURITARIKUNNAN SUKLAAKAKKU


Pohja:
150g tummaa suklaata
150g voita
2dl sokeria
3 keltuaista
1dl vehnäjauhoja
3 valkuaista

Kuorrutus:
3rkl vispikermaa
200g (25 kpl) minttusuklaamakeisia (Fazermint)

Suklaaruusuke:
100g tummaasuklaata

1.Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24cm) pohjan ja reunan väliin.
2.Sulata kattilassa miedolla lämmöllä paloiteltu suklaa ja voi kevyesti sekoittaen. Siirrä kattila heti pois levyltä, kun suklaa on sulanut. Sekoita joukkoon sokeri, keltuaiset ja vehnäjauhot.
3.Vaahdota valkuaiset napakaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto kevyesti nostelemalla taikinaan. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteisen uunin alimmalla tasolla 35 minuuttia. Irrota kakku vuoasta hieman jäähtyneenä ja anna sitten jäähtyä loppuun.
4.Sulata kattilassa minttusuklaamakeiset ja sekoita kerma joukkoon. Nosta kakku tarjoiluvadille. Kuorruta kakku suklaaseoksella.
5.Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ruusuketta varten. Levitä suklaasula leivinpaperin päälle 25x33cm kokoiseksi ohueksi levyksi. Siirrä suklaa kylmään viideksi minuutiksi. Työnnä suorapäisellä teräslastalla suklaan alta noin 3 cm leveää nauhaa. Suklaanauha kaartuu rullalle. Nosta suklaarullat suoraan kakulle ruusukkeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti