16.12.2012

PEKAANIPÄHKINÄ-KOOKOSKAKKU


Pohja:
200g margariinia
3dl sokeria
3 kananmunaa
4dl vehnäjauhoja
60g pekaanipähkinöitä
1dl kookoshiutaleita
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
2dl kuohukermaa

Täyte ja kuorrutus:
75g voita
6dl tomusokeria
300g maustamatonta tuorejuustoa
2tl vaniljasokeria

Koristeeksi:
185g pekaanipähkinöitä

1.Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen vatkaten.
2.Sekoita jauhot, rouhitut pähkinät, kookoshiutaleet, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää kuiva-aineseos vuorotellen kerman kanssa taikinaan.
3.Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan ( halkasija 22cm). Tasoita pinta. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 1h. Ota kakku pois vuoasta hieman jäähtyneenä ja anna sitten jäähtyä loppuun asti.
4.Sekoita pehmeä voi, tomusokeri, tuorejuusto ja vaniljasokeria vatkaimella tasaiseksi seokseksi.
5.Leikkaa pohja kolmeen osaan. Levitä täyte väleihin, kakun päälle ja reunoille. Koristele kakun pinta kokonaisilla ja reunat rouhituilla pähkinöillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti