29.1.2013

PÄKINÄ-SUKLAAUNELMA


Tämän ihanan makuisen piirakan kehittelin omista lemppari mauista, mitkä tietysti ovat suklaa, pähkinät ja porkkanapiirakan kuorrute. ;)
Harmi etten kerennyt ottaa kuvaa piirakasta, koska se ehti viikonlopun aikana loppua ja silloin kun en sitä ehtinyt kuvata, mutta otan heti seuraavalla kerralla kun teen tätä ni kuvat tänne. :)

Pohja:
4 1/2dl sokeria
4 1/2dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
1 1/2tl vaniliinisokeria
4 1/2rkl tummaa kaakaojauhetta
225g margariinia
3 kananmunaa
1 1/4dl maitoa
1 1/4dl kiehuvaa vettä
150g suolapähkinöitä

Kuorrutus:
100g pehmeää voita
200g Olympian sulatejuustoa
3tl vaniliinisokeria
tomusokeria

1.Sulata pohjaa varten margariini. Yhdistä kuivat aineet (sokeri, jauhot, leivinjauhe, vaniliinisokeri ja kaakaojauhe). Lisää joukkoon sula margariini. Riko munat jonnekki toiseen kulhoon ja riko haarukalla hieman niiden rakennetta, lisää sen jälkeen ne taikinaan. Mittaa ja sekoita taikinan joukkoon vielä maito ja kiehuva vesi.
2.Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja tasoita. Ripottele taikinan päälle tasaisesti suolapähkinöitä ja painele pähkinät taikinan alle niin että niitä ei näy. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.
3.Valmista kuorrute.Vatkaa pehmeä voi ja sulatejuusto hyvin sekaisin sähkövatkaimella. Lisää joukkoon vaniliinisokeri ja tomusokeria pikku hiljaa kokoajan vatkaten kunnes se on ihan valkoista ja notkeaa. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle siten, että pinta ei jää tasaiseksi, vaan pintaan tulee kuviota, mitä voi vielä lusikalla tehdä halutessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti