31.1.2013

RAHKAPIIRAKKA


Pohja:
8dl vehnjäjauhoja
4dl sokeria
2tl leivinjauhetta
2tl ruokasoodaa
2tl vaniliinisokeria
225g voita
1 kananmuna
2dl piimää

Täyte:
2prk maitorahkaa
2dl sokeria
1tl vaniliinisokeria

1.Mittaa kulhoon vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda ja vaniliinisokeri. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Ota taikinasta vähän alle puolet erilliseen kulhoon pintamurua varten.
2.Lisää muna ja piimä sinne kuhoon missä on enemmän sitä murua, sekoita. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille.
3.Valmista täyte. Sekoita maitorahkan joukkoon sokeri ja vaniliinisokeri. Levitä täyte taikinan päälle ja ripottele sen jälkeen pinnalle vielä taikinamuru.
4.Paista 200 asteessa n.20-22 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti