19.1.2013

TIIKERIPIIRAKKA


3 kananmunaa
4 1/2dl sokeria
6 3/4dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
3tl vaniliinisokeria
2 1/4dl maitoa
200g voita
3rkl tummaa kaakaojauhetta

Kuorrutus:
2dl vispikermaa
2dl fariinisokeria
30g valkosuklaata

Koristeeksi:
n.70g valkosuklaata

1.Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Sillävälin yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniliinisokeri. Vaahdota munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi ja sen jälkeen sekoita joukkoon vuorotellen jauhoseosta ja maitoa. Lisää viimeiseksi voisula, sekoita tasaiseksi.
2.Ota taikinasta 1/3 osa erilleen ja sekoita siihen kaakaojauhe.
3.Levitä leivinpaperoidulle pellille puolet vaaleasta taikinasta, jonka jälkeen lisää tummataikina ohuina "nauhoina" vaalean taikinan päälle. Levitä loppu vaaleataikina vielä pellille ja tasoita pinta. Pasita 200 asteessa 15-20 min. Anna pohjan jäähtyä kunnolla!
4.Mittaa kattilaan vispikerma ja fariinisokeria. Anna kinuskin kiehua pienesti noin 15-20 min. Kinuski on valmista kun sitä tiputtaa pienen tipan jääkylmään veteen ja se kinuskipallo ei hajoa vedessä vaan pysyy koossa. Kaada kinuski pohjan päälle ja levitä.
5.Sulata valkosuklaa ja pursota sillä ohuita "tiikerin raitoja" piirakan päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti