1.12.2012

MARIANNE-SUKLAAPALAT


Pohja:
5dl vehnäjauhoja
5dl sokeria
2tl soodaa
3/4dl tummaa kaakaojauhetta
1tl vaniliinisokeria
200g sulaa margariinia
1 1/2dl vettä
2dl piimää
2 kananmunaa
1pss (2dl) mariannerouhetta

Kuorrute:
75g sulaa voita
3rkl piimää
3rkl tummaa kaakaojauhetta
tomusokeria

Koristeeksi:
60g valkosuklaata

1.Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita ne keskenään. Sekoita sula margariini, vesi, piimä ja kananmunat keskenään sekaisin. Lisää seos jauhoseokseen ja sekoita huolellisesti sekaisin. Lisää taikinaan vielä mariannerouhe ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina pellille ja paista 200 asteessa noin 25 min.
2.Anna pohjan jäähtyä ja valmista sitten kuorrute. Mittaa sulan voin joukkoon piimä ja kaakaojauhe. Lisää tomusokeria seokseen pikku hiljaa, vain sen verraan että kuorrutteesta tulee sopivan notkeaa. Kaada kuorrute pohjan päälle ja tasoita.
3.Sulata valkosuklaa esim. mikrossa ja kaada se esim. pakasteussiin, leikkaa kulmaan pieni reikä ja pursota kiemuroita piirakan päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti